userad91
Boks reklamowy

Megitza Trio na 16. Jarmarku Podhalańskim

Już 19 sierpnia (piątek) zagra Megitza Trio, czyli trans-folkowe brzmienie inspirowane nowoczesnymi gatunkami muzycznymi. Zdecydowanie do posłuchania i polubienia. Tego koncertu nie omińcie.

Megitza sama w wieku 16 lat opuściła swoją górską wioskę w pobliżu Zakopanego i wyjechała do Ameryki. Pragnienie młodzieńczej wolności, ambicja, charyzma i góralska siła, pomogły jej zbudować karierę kiedyś w USA, a teraz w Europie. Śpiewa i gra na kontrabasie. W USA zagrała setki koncertów. Do Europy przeprowadziła się w 2012 roku, kiedy to została zaproszona na dwa prestiżowe festiwale: Montreux Jazz Festival w Szwajcarii oraz Jazz Fest Wien w Austrii. Megitza do tej pory wydała 7 albumów studyjnych, najnowszy to "Happy Metal” (2016), który powstał w formacji Megitza Trio, półfinalistów Mam Talent, zdobywców 'złotego guzika" od Agnieszki Chylinskiej. Megitza Trio szybko zyskuje popularność w Polsce dzięki ich oryginalnemu brzmieniu. Stworzyli nowy gatunek muzyczny o nazwie 'happy metal' - czyli tradycyjne instrumenty oraz elektroniczne loopery i bębny, efekt to trans-folkowe brzmienie inspirowane nowoczesnymi gatunkami muzycznymi.

Oprócz Megitzy w skład trio wchodzą: Stasiu Rzadkosz, akordeonista i wokalista z Zakopanego oraz Kuba "Bobas" Wilk - multiinstrumentalista z Biecza, znany z wieloletniej współpracy z zespołem Trebunie-Tutki oraz zdobywca Grand Prix na festiwalu Polskiego Radia "Nowa Tradycja" w 2011 roku.

Skład:

Megitza – śpiew, kontrabas
Stasiu Rzadkosz – śpiew, akordeon
Kuba "Bobas" Wilk – multiinstrumentalista m.in. gitara, mandolina, ukulele, elektronika loopery i bębny

Dyskografia:

Happy Metal (2016) | Kaprol Music
Gra Folk (2015) | Kaprol Music
single: "Teroz" (2013) | Warner Music Poland
MAK (2013) | Kaprol Music
Dobra Nowina (2012) | Kaprol Music
Megitza (2012) | Kaprol Music
Legenda (2012) | Kaprol Music
Boleritza (2008) | Kaprol Music

Więcej:

http://www.megitza.com/index.html
https://www.facebook.com/megitzamusic/





Zobacz ofertę sklepu z akcesorimi i odzieżą turystyczną SZLAK.CO


Źródło: organizatorzy

2016-08-04 15:02 719 Jarmark Podhalański, Nowy Targ

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie niewidoczny

Warning: A non-numeric value encountered in /twoje-podhale.pl/modules/Site/Class/Seo.php on line 67

Warning: A non-numeric value encountered in /twoje-podhale.pl/modules/Site/Class/Seo.php on line 67

Warning: A non-numeric value encountered in /twoje-podhale.pl/modules/Site/Class/Seo.php on line 67

Warning: A non-numeric value encountered in /twoje-podhale.pl/modules/Site/Class/Seo.php on line 67

Warning: A non-numeric value encountered in /twoje-podhale.pl/modules/Site/Class/Seo.php on line 67

Warning: A non-numeric value encountered in /twoje-podhale.pl/modules/Site/Class/Seo.php on line 67